Wie ConScience is

ConScience is een persoon en het is een netwerkbedrijf. Ik, Henriëtte Bout, heb het opgericht. In 1997 had ik twee studies afgerond (Medische Biologie en Science and Technology studies) en richtte ik als een van de eersten in Nederland een commercieel ethiek bureau op: ‘ConScience, waar geweten en wetenschap samenkomen’.

Nu, bijna 20 jaar verder en vele opdrachtgevers en ervaringen rijker, is ConScience een netwerkorganisatie waar meerdere ZZP-ers in de ethiek met elkaar samenwerken.

We richten ons met onze cursussen voor universiteiten en hogescholen nog altijd op de dynamiek tussen wetenschap en maatschappij maar hebben de focus van ConScience verbreed naar het onderzoeken van morele dilemma’s van medewerkers in organisaties.

Op 9 juni 2023 promoveerde ik aan de Nyenrode Business Universiteit op het proefschrift getiteld ‘Moresprudentie en het leren van organisaties over morele vraagstukken’.

ConScience is anno nu een bureau dat gericht is op het morele leren van mensen en van systemen.

Publicaties van ConScience kun je hier lezen en gratis downloaden.

Misschien ben je geïnteresseerd om als zzp-er aan te sluiten bij ConScience. Of wil je een verkennend gesprek als opdrachtgever gaan met ConScience. Neem dan contact op.

Henriëtte Bout van Conscience